27 Nisan 2018 Cuma

MARTCH ART PROJECT’TEN İLK SERGİ “GECE NOTLARI”


Çınar Eslek.


Martch Art Project, 20 Mayıs 2018 tarihine kadar “Gece Notları/Night Notes” adlı karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Martch Art Project'in ilk sergisi olan Gece Notları, Çınar Eslek, Fulya Çetin, Furkan Akhan, İlhan Sayın ve Sadık Arı'nın katılımıyla gerçekleşiyor. Sanatçılar, çizim video ve resim aracılığıyla gecenin barındırdığı farklı anlamları açımlayarak yorumluyorlar. Salt geceyi yorumlamaktan öte soluklaşan öznel alanları kendi bakış açılarıyla ifade ediyorlar.

Çünkü gece başkadır. Gece, günün belli bir zaman dilimini temsil etmez, Sadece güneşin etkisini yitirmesiyle gündüzün sona ermesi, yorgun bedenlerin işten eve dönmesi ve uykunun kollarında sönümlenmesi değildir. Zamanın ve mekanın hem ötesinde hem de içinde olan gece, saklı farklılıkların yaşandığı, algılanan dünyanın ötesinde görme biçimlerinin çeşitlendiği, perdelenmiş bağlantıların sorgulandığı, ahlaki ve siyasi baskılarının gözetim dışında olduğu bir uzamdır. Gündüzün kırılgan güvenceleri tekinsiz gecede yabancılaşmaya, rahatsızlık veren bir kaosa dönüşür.


Fulya Çetin.
Belki de bu yüzden gece bekçileri iktidarın gölgesidir. Gölgenin varlığını içimizde hissettirirler. Gece ayrımları kaldırır mı bilinmez ama gündüzleri gölge yanı başımızda yol alırken, geceleri kaybolur. Bu nedenle yalnızlık en çok geceye yakışır.

NOT: Sergi açık olduğu her gün 10.00- 19.00 arasında ziyaret edilebilir. Sadece cuma günleri, serginin adına uygun olarak gece saat 22.00'a kadar görülebilecektir.

İlhan Sayın.


Sadık Arı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder