7 Nisan 2017 Cuma

EMİN TURAN “LA FABULA” SERGİSİ EVİN SANAT GALERİSİ’NDE

Emin Turan, “İsimsiz”, 2016, tuval üzerine yağlıboya, 140x115 cm.
Evin Sanat Galerisi kuruluşunun 21.yılını kutlarken, bu sürenin yarısını sanat öğrencisiyken sıkı bir izleyici olarak geçirmiş, diğer yarısını ise sanatçı olarak sergileriyle zenginleştirmiş Emin Turan’ın, 7. sergisini izleyiciyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.
Ressam, daha sosyal medya diye bir şey hayatlarımıza bu denli girmemişken, elektronik iletişim sistemlerini konu alan işleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Her yeni sergisinde duruşunu zenginleştiren Turan, Latin Amerika’da kültür ve doğa araştırmaları gerçekleştirmiş, bu sürecin sonunda da hem oryantalist, hem de kendine dönük oryantalist tavırları hesaplaşmaya davet ettiği son sergisiyle yine resmine yenilik katmıştı.

Emin Turan, “İsimsiz”, 2016, tuval üzerine yağlıboya, 190x170 cm.
Yeni sergisi LA FABULA ise döneminin tanığı olarak dünyadan bir dizi insanlık alegorisine yer verirken, ressamın farklı dönemlerinden izler bulabileceğimiz türden. Emin Turan, resmini yerçekimi geometrisi ismini verdiği bir doku üzerine kurar. Tuvalin yüzeyine yayılan sinir uçları,  gören gözün sabit olmadığını imlerken, tuvalin belleğine dikkat çekerek, ressamın çalışma seansları arasındaki zamanların geçişkenliğini sağlar ve metafizik bir aralığın oluşmasına izin verir. Turan çağını yorumlamak için ışığın kültürel fiziğinin mimarlığına soyunur; analitik bir yapı yerine quantum fiziğinin mekaniklerini kullanır.


Emin Turan ‘ın “La Fabula” sergisi 29 Nisan tarihine kadar Evin Sanat Galerisi’nde görülebilir.
Emin Turan sergisinden görünüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder