6 Aralık 2016 Salı

AHMET YEŞİL, AMERİKA TÜRK KOALİSYONU’NUN SERGİSİNDE

Ahmet Yeşil, “Mavi Sonsuz 3”, 2006, tuval üzerine yağlıboya, 90x110 cm.

Turkish Coalition of America (Amerika Türk Koalisyonu)’nın, Native American Heritage Month (Yerli Amerikalı Mirası Ayı) kapsamında düzenlediği “Yerli Amerika ve Türk Çağdaş Sanatı Sergisi (A Native American and Turkish Contemporary Art Exhibition)”nde Ahmet Yeşil’in “Mavi Sonsuz 3” isimli, 2006 yılına ait, 90x110 cm yağlıboya çalışması da yer aldı. Sergide eserleri yer alan diğer sanatçılarımız Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Haluk Akakçe.

Amerika Dış İşleri Bakanı John Forbes Kerry, kaleme aldığı sergi kataloğu teşekkür metninde kültürler arası sanat etkileşiminin önemine vurgu yapmaktadır. Yerli Amerikalı Mirası Ayı kapsamında düzenlenen “Yerli Amerika ve Türk Çağdaş Sanatı Sergisi”, yerli Amerika’nın zengin kültürel çeşitliliğini yansıtırken, Türkiye ve yerli Amerikalılar arasında bir köprü kurmayı, Türk Amerikan ve Yerli Amerikan topluluklar arasındaki bağları güçlendirmeyi hedefliyor.



Turkish Coalition of America, merkezi Washington DC’de yer alan kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Amerikan Türk dostluğunu güçlendirmek ve Türkler konusunda Amerikan kamuoyunu eğitmek amacıyla 2007 yılında kuruldu. Oldukça aktif olarak çalışan kuruluş, ekonomik ve kültürel faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye’de eğitim görmek isteyen Yerli Amerikalı öğrencilere de burs veriyor ve Amerika ve Türk Hükümeti’nden maddi destek almıyor.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder