15 Kasım 2016 Salı

'Made by Beton'




Hülya Küpçüoğlu'nun 17 Kasım’da açılacak olan yeni sergisi 'made by beton' adını taşıyor. Sergi, ironik bir yaklaşımla İstanbul'da, arasında yaşadığımız 'betona' gönderme yapıyor. Sanatçı, Beton yığınlarının, günümüzde artık bir şehir manzarası haline geldiğini, doğanın ise bu görüntünün içinde neredeyse hiç yer almadığını belirtiyor.

Fatih Balcı, sanatçı hakkında şöyle söylüyor: “Küpçüoğlu uzun bir süredir günümüz dünyasının, kültür endüstrisinin imajlarını ele almaktadır. (…) Küpçüoğlu’nun bu sergisi belki de bu güne dek yaptığı en analitik işini barındırmaktadır. Ama Küpçüoğlu ilk dönem soyut resimlerinden, sinema dünyasına ve oradan son dönem çalışmalarına taşıdığı kendine özgü içten ve yalın tavrıyla analitik bakışın bu konumundan uzakta durmakta ve bizi saran ve duygularımızı koruyan tavrını sürdürmektedir.”  

Küpçüoğlu, 'Ağaçların Öyküsü' serisine 2012 yılında başladı. Bu seri uzantısında 2015 yılında Danimarka’da katıldığı Hellebaek Artist Residency’de gerçekleştirdiği enstalasyonu, yeni bir versiyon ile izleyicilere sunuyor.

‘Made by Beton’ 17 Kasım- 10 Aralık tarihleri arasında Pasaj’da izleyici ile buluşuyor.

Açılış: 17 Kasım saat 18:00- 20:00
Adres: Pasaj/Tarlabaşı-Lokanta
Kurdela Sok. No:43-Tarlabaşı/Beyoğlu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder