5 Mayıs 2016 Perşembe

“BURADAN NEREYE?”


İstanbul Bilgi Üniversitesi, santralistanbul Enerji Müzesi 6-21 Mayıs tarihleri arasında altı sanatçı kolektifinin katıldığı “Buradan Nereye?” başlıklı etkinliğe ev sahipliği yapıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Programı, Derya Yücel koordinatörlüğündeki ART 311-312 kapsamında gerçekleşecek olan “Buradan Nereye?” İstanbul, Ankara ve Mardin’den katılan sanatçı inisiyatiflerinin üretimleri dışında, performanslar, atölye çalışmaları ve söyleşileri de içeren bir etkinlik olarak, santralistanbul Enerji Müzesi’nde 6 Mayıs’ta başlıyor.
Ha Za Vu Zu’nun 6 Mayıs’ta gerçekleştireceği performansıyla başlayacak olan proje, kolektif ifadelerin paylaşılması, sanat, hayat, gündelik ve güncel konular üzerine anlam arayışı, hafıza kaydı gibi konular etrafında Halı Atölyesi (Gülçin Aksoy), Ha Za Vu Zu, Pelesiyer, Videoist, Yaygara ve Yoğunluk’un katılımıyla gerçekleşecek.

Halı Atölyesi, “90’lardan Beri HALI’dayız” başlığı ile bir kurum içerisinde açık alan olma özelliğini vurgulamaktadır. Kimi zaman ortak eylemler, kimi zaman da kişisel işler sunularak ortak öğrenim-üretim mekanı olmaya dair süreç paylaşılacaktır.

Ha Za Vu Zu’nun açılı performanslarının yanı sıra sergide bir videosu gösterimde olacak. 'Git! Kayan bir yıldız yakala!' adlı projelerinden bir kesit; ‘Transformatör’.

Zaman Dışı Dokumalar | Mardin’de ziyaret edilebilir bir sanat belleği olarak yönünü belirleyen Videoist, çağdaş sanat ortamının büyük metropollerde odaklanan piyasa odaklı merkezi zaman ve mekan anlayışının dışında bilgi odaklı bir zaman ve mekan algısı kurgulamaya çalışmaktadır. Enerji Müzesi olarak tanımlanan santralistanbul’da "Buradan Nereye?" başlığı altında yer alacak "Zaman Dışı Dokumalar" seçkisi bir izleğin ve sürecin yol haritasını ve örüntüsünü bu süreçte Videoist Mardin’de yer almış video sanatı örnekleri ile vermeye çalışmaktadır.   


Seçkide yer alan sanatçılar ve yapıtları:
Melih Apa-Heykelin Varlığı, Emre Aşılıoğlu-İsimsiz, Fikret Atay-Paris Köyü, Mehmet Ali Boran-Sınırın Önünde, Canan Budak-Medet, Remzi Sever-Kestirme, Mehmet Çimen-Alt Üst, Barış Seyitvan-Geri Dönüş, Uğur Orhan-Kusurlu Geçiş, Şefik Özcan-Persona. Aynı zamanda Videoist’in kutucuları Ferhat Satıcı ve Hülya Özdemir’in ortak bir çalışması da mekanda görülebilecek.

BİLGİ İÇİN:
Adres - Kazım Karabekir Cad. No: 2, Eyüp/Istanbul
İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü'ne çeşitli noktalardan ücretsiz ulaşım sağlanmaktadır.
Facebook: /ART311312   

http://www.facebook.com/istanbulbilgiuniversitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder