13 Mart 2014 Perşembe

9. CONTEMPORARY İSTANBUL’UN TANITIMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Ali Güreli - Rabia Güreli - İrfan & Aynur Önürmen - Emre & Maide Kurttepeli.
Contemporary Istanbul, 13-16 Kasım 2014 tarihlerinde 9. kez İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşiyor. Contemporary Istanbul bu yıl da 95 uluslararası galeriyi bir araya getirmeye hazırlanırken, 6 Mart 2014 tarihinde dünyanın önde gelen sanat fuarlarından the Armory Show sırasında C24 Gallery’de verdiği davetle dünyanın önemli sanat figürlerini New York’ta bir araya getirdi.
Contemporary Istanbul, 2014 senesi boyunca New York’tan Şangay’a, dünyanın dört bir yanında 12 uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacak. Contemporary Istanbul, The Armory Show ve Art Dubai gibi sanat dünyasının önde gelen fuarları ve MoCA Shangai gibi önemli çağdaş sanat müzeleri ile işbirliği halinde düzenlediği uluslararası etkinlikler ile sanatseverleri buluşturmaya devam ediyor.
Contemporary Istanbul, bu sene 15.si gerçekleşen dünyanın en önemli uluslararası sanat fuarlarından biri olan The Armory Show sırasında, fuarın istikrarlı katılımcıları arasında yer alan C24 Gallery’de özel bir kokteyl düzenledi. 6 Mart 2014 Perşembe günü Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen kokteyl partiye; uluslararası basın mensupları, dünyadan ve bölgeden galeriler, sanat kurumu yöneticileri ve uluslararası koleksiyonerler katıldı. 

9. Contemporary Istanbul Hakkında;
Contemporary Istanbul’un 2013 yılındaki en büyük yeniliği olan ve geçen seneki başarısının ardından Plug-in Istanbul Yeni Medya Bölümü’nde bu yıl video, yeni medya ve genel anlamda dijital sanatın bütün tarzları; ses ve ışık enstalasyonları, etkileşimli ve jeneratif sanat işleri, iç mekan mapping projeleri, robotik tasarımlar ikinci kez 1.000 m2’lik bir alanda sanatseverlerle buluşturacak.
Contemporary Istanbul, her yıl Türk çağdaş sanatının yanında “New Horizons - Yeni Ufuklar” bölümünde çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul’u merkez haline getirmeyi amaçlıyor. Contemporary Istanbul, bu sene “New Horizons - Yeni Ufuklar” bölümünde son yıllarda uluslararası sanat dünyasında önemli bir güç olmaya devam eden Çin’i konuk ediyor. 9. Contemporary Istanbul, bu seneki konuk ülke olacak Çin’den galeriler, sanatçılar, küratörler, yayınlar, sanat kurumları ve koleksiyonerleri ağırlayacak.
Contemporary Istanbul, New York ve Dubai davetlerinin ardından 29 Mart Cumartesi günü sadece Çin’in değil tüm Asya-Pasifik bölgesinin en önemli çağdaş sanat müzelerinden biri olan MoCA (The Museum of Contemporary Art Shanghai), Şangay’da bir basın toplantısı düzenlenecek. Basın toplantısı sonrasında Türk Çağdaş Sanatı üzerine bir sunum ve kokteyl düzenlenecek.  Basın toplantısı ile 2014 yılında New Horizons/Yeni Ufuklar kapsamında Çin’in konuk ülke olacağı geniş kapsamda duyurulacak.
CI Dialogues konferans programı 2014 yılında da güncel sanatın uluslararası fikir liderlerini konferans ve konuşmalarla bir araya getirecek. Bu yıl ikincisi gerçekleşecek Plug-in Istanbul Yeni Medya Bölümü ve “New Horizons – Yeni Ufuklar” kapsamında konuk ülke olan Çin’den ve dünyadan koleksiyonerlerin, sanatçıların, küratörlerin katılacağı CI Dialogues konferans serisi fuar alanında gerçekleşecek.

Notlar:
•8. Contemporary Istanbul 22 ülkeden 95 çağdaş sanat galerisi ağırlanmış.
•7-10 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 17.500 metrekarelik alanda gerçekleşen fuarı 72 bin sanatsever ziyaret etmiş.
•Türkiye’deki yazılı, görsel ve dijital basından 1000’e yakın basın mensubu ile Amerika, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinden 150 yabancı basın mensubu ağırlanmış.
•748 yerli ve yabancı sanatçının 3000 çağdaş sanat eseri sergilenmiş.

Bilgi:
www.contemporaryistanbul.com
facebook.com/Contemporaryistanbul
twitter.com/Contemporaryist





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder